Vin og pizza med Hugo
Møt Hugo Lombard, restaurantsjef for Yeast og vinansvarlig for Hobo Oslo. Han kom hit fra Stockholm for å lede vår nye pizza og drikkesatsning og han har en forkjærlighet for vin. Vi har tatt en prat om hans nye tilværelse og ny jobb, liten storby-kjærlighet, og hva du skal spise og gjøre når du er i Oslo.
Vi vet du har vært i restaurantbransjen lenge. Hva i all verden fikk en type fra Østersund til å flytte til Oslo for å åpne en pizzabar?
Haha, ja, jeg har jobbet siden jeg var 15 og startet i oppvasken på et hotell i Åre. En typisk sesong-greie for oss som liker å stå på ski. Men da jeg flyttet til Stockholm i 2023, begynte jeg å jobbe i baren på Hobo Stockholm. Jeg hadde aldri sett et hotell som Hobo før, og jeg likte folka som jobbet der. Da Hobo Oslo skulle åpne, sa jeg ifra med en gang at jeg ville være med på det. Jeg hadde nylig sagt opp jobben min for å fokusere på vin. Plutselig ringte Sebastian, Food & Bevegage Director på Hobo Oslo og spurte om jeg var interessert i å jobbe med Yeast. Jeg fikk rollen som restaurantsjef og oppdraget har siden vært å starte opp Yeast gjennom min og Sebastian sin visjon. Flyttet til Oslo i juli.
Interessen din for vin, det er ikke bare en jobb, det er en familiegreie?
Jepp. Pappa er fransk, og jeg har vært mye i Sør-Frankrike siden jeg var liten. Besteforeldrene mine bor i en vinregion der nede. Jeg har reist mye rundt på vingårder og vært med på selve produksjonen sammen med dem. Faktisk hjalp jeg pappa med å starte vinimport i Stockholm for et år siden, med fokus på viner fra sør-Frankrike. Så ja, det har blitt ganske personlig.
Du har ansvaret for å plukke ut all vinen til hele hotellet, i tillegg til å styre konseptet på Yeast. Hva er visjonen din for Yeast?
Min visjon er å lage en avslappet og ekte blanding av sliceshop og vinbar. Lokalet er lite, men det skal føles levende og være et sted folk vil komme og henge. Derfor er det viktig for meg å få til samarbeid med andre kreative folk i Oslo, alt fra fotografer som vil vise frem verkene sine, til små DJ-kollektiv eller kunstnere.
La oss snakke mat og vin. Yeast er en pizzarestaurant, men du har også mange småretter på menyen. Hva funker sammen?
Vi har merket at folk ofte kommer hit i gjenger. Så jeg anbefaler alltid å bestille flere småretter og dele på ulike pizzastykker, slik at man får en smak av alt. Hva som funker med vin? Hvis det er tomatbasert pizza, synes jeg lette rødviner er best. Tenk Nebbiolo eller Gamay fra Beaujolais. Lambrusco, eller en litt perlende eller musserende variant, er også veldig godt til pizza. Jeg prøver i tillegg å ha et variert tilbud av vin på glass hvor gjester kan utforske nye viner, og på disse går vi gjerne enda mer utover det konvensjonelle.
Førsteinntrykket av Oslo? Vårt inntrykk er jo at vi er en liten storby, men hva tenkte du?
Når jeg kom hit i juli hadde jeg ikke vært så mye i Oslo før. Jeg syntes Oslo var lite og trygt. En liten storby-følelse ja. Oslo er annerledes enn Stockholm, og selv om restaurantscenen kanskje ikke er like bred, finnes det mye utrolig mye bra her. Det utvikles nye konsepter hele tiden.
Hugo's beste Oslotips
Dette er de stedene jeg alltid tar med venner til:
- Kok Badstue: Den første Osloopplevelsen min. Kaldt, men veldig nice. Å bade midt i byen er obligatorisk.
- Klatreverket: Det er et overraskende stort klatremiljø i Oslo, og jeg liker å henge på Klatreverket.
- Becco: Min favorittbar da jeg bor like i nærheten. De har bra vin, alltid god stemning og bra DJs.
- Nektar: Fantastisk kombinasjon av god vin, bra mat og skikkelig bra musikk.
- Sparta: Hvis jeg vil sitte i ro og fred, og spise og drikke godt.
- Frognerkilen skatepark: Chill sted å henge på om man liker å skate, også ligger det fint inntil vannet.